top of page

Monta hyvää syytä tulla Verstaalle

15.4. Pekka Tiilikainen & Beatmakers


Bändin 35. juhlavuotta vietetään huhtikuussa keikkojen merkeissä. Verstaan ainutlaatuisessa miljöössä Suomen parasta kitarabeatin, rock´n´rollin ja rockabillyn yhdistelmää.

Tervetuloa ruokailemaan, nauttimaan hyvästä musiikista ja ruokailemaan!

Ovet 19, soitto soi klo 21.

Juhlan kunniaksi päätimme,että keikalle on Vapaa pääsyy!
19.4 23 klo:19:00-23:00 (ovet aukeaa klo 18:00)

Mr Bo & The Voodooers kuuluu Ruotsin blues-skenen arvostetuimpaan ja rutinoituneimpaan kaartiin. Mr Bo/Bo Carlsson perusti Voodooers-yhtyeen vuonna 1996, mutta jo tätä ennen, 1970-luvun lopulta lähtien hän oli tullut tunnetuksi ja yleisön rakastamaksi yhtyeidensä Mr Bo Blues Band, Mr Bo & The Boosters ja Nightcats kanssa.

1980-luvun alusta Bo kiersi Pohjoismaita amerikkalaisten bluesmuusikoiden kanssa (mm. Lefty Dizz ja Jimmy Dawkins) ja omaksui perusteellisesti genren eri tyylejä. Bo itse kertoo matkustaneensa 17-vuotiaana Ruotsin halki kuulemaan tuolloin 23-vuotiaan Ruotsin blueskuninkaaksi kutsutun Sven Zetterbergin keikkaa. Sven oli ilman muuta yksi Bon inspiraation lähteitä hänen omalle sukellukselleen bluesin ja nimenomaan Chicago-bluesin maailmaan.

Amerikkalaisista bluesin suurmiehistä Bo mainitsee ensimmäisiksi vaikuttajikseen eritoten B.B.Kingin ja Albert Kingin.

Bon intensiivinen laulutyyli ja hänen omaperäinen ja voimakas kitarasoundinsa ovat nostaneet kaikki hänen bändinsä nopeasti yleisön suosikkibändien joukkoon.

Voodooers-bändissä soittavat Bon lisäksi Lars Mellqvist (basso), Roger Mörck (rummut) ja Bo Hansson (Hammond-urut).

Mr Bo & The Voodooers kuuluu ruotsalaisten bluesfestivaalien vakioesiintyjiin, mutta bändi on kiertänyt Pohjoismaita myös vahvojen amerikkalaisten solistien kanssa, näiden joukossa mm. Zora Young, Deitra Farr, Grana Louis. Nyt viimeisimpänä ovat Bo ja Voodooers tehneet kaksi menestyksekästä kiertuetta (2020 ja 2021) kitaravirtuoosi Chris Cainen kanssa.

Sekä Bo että hänen bänditoverinsa ovat moneen kertaan huomioituja ruotsalaisten festivaalien palkinnoilla. Bo sai vuonna 1998 Ruotsin merkittävimmän, Åmålin Bluesfestivaalin palkinnon – hän oli palkinnon kaikkien aikojen toinen vastaanottaja Sven Zetterbergin saatua Åmålin festivaalin ensimmäisen palkinnon vuotta aikaisemmin. Bo on palkittu myös mm. Mönsteråsin bluesfestivaalin palkinnolla ja Jan Rosenqvistin muistostipendillä, jonka saajan valitsee Ruotsin Blues-assosiaatio (Swedish Blues Association). Vuonna 2020 äänestivät suositun Bluespoddenin kuuntelijat Mr Bon Vuoden Kitaristiksi.

Voodooersin riveistä ovat myöhempinä vuosina myös sekä Lars Mellqvist että Bo Hansson tulleet valituiksi Åmålin Bluespalkinnon saajiksi. Voodooers on äänittänyt kolme albumia, joista viimeisin, Going Up North, ilmestyi vuonna 2020.

Liput 10 euroa ovelta


Tervetuloa Verstaalle211 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page