top of page

la 08. huhtik.

|

Nakkilan Verstas

Vertas Roots & Blues Vol 2

Verstas Roots & Blues vol 2 Mahtava Verstas Roots & Blues tapahtuma saa jatkoa!! Kun lavalle noudee Big Creek Slim Dk ja Tomi Leino Trio Ennen musiikkia on mahdollisuus syödä Verstaan rouhean keittön antimia.

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Vertas Roots & Blues Vol 2
Vertas Roots & Blues Vol 2

Aika & Paikka

08. huhtik. 2023 klo 18.00 – 09. huhtik. 2023 klo 1.00

Nakkilan Verstas, Pyssykankaantie 170 29270 Hormisto

Lisätiedot

Verstas Roots & Blues vol 2

Mahtava Verstas Roots  & Blues tapahtuma saa jatkoa!! Pääsiäisviikonloppuna pääset  nauttimaan upeasta musiikista hyvän ruuan ja juoman kera.

Ennen  musiikkia on mahdollisuus syödä Verstaan rouhean keittön antimia.  Baarista vakiotarjonnan lisäksi teemaan sopivia uutuus viskejä ja  rommeja.

Avaamme ovet klo 18 ja artistit lavalle klo 20. Tarjolla on kolme tuntia upeaa musiikkia. Tätä tapahtumaa ei kannata missata!!! Musiikin  päätyttyä ravintola on kuitenkin auki klo 01.00 asti, joten voit vielä  jäädä seurueineesi jatkaamaan iltaa. Ajatuksena on kuitenkin se, että  keikat ovat järkevään aikaan.

Big  Creek Slim, alias Marc Rune, on useasti palkittu Tanskalainen blues  -artisti.Big Creek Slim on aidoimmillaan varhaisen country  bluesiin parissa, joka syntyi Mississippin suistoalueella  Yhdysvalloissa.

Jos haluat tutustua hänen tuotantoonsa, kuuntele  vaikka viimeisimmät sooloalbumit: Migration Blues ja Twenty-Twenty Blues  vuodelta 2021. Kuulet upeita esityksiä ja autenttisen äänen. Mies, ääni  ja kitara heijastavat omistautumista, joka tulee vain luonnollisten  lahjojen ja tinkimättömän sitoutumisen yhdistelmästä.

Voidaan  ihmetellä, miten ja miksi 21. vuosisadan tanskalainen muusikko halusi  luoda henkilökohtaisen yhteyden mustien amerikkalaisten luomaan  musiikkimuotoon Yhdysvaltain eteläosan maaseudulla, tuhansia kilometrejä  (ja useita sukupolvia) omasta paikastaan ja ajastaan.

Se liittyy sekä miehen itsensä, että musiikin luonteeseen.

"Kyse  ei ole niinkään amerikkalaisesta tai mustasta musiikista kuin  bluesista", sanoo Big Creek, joka matkusti Yhdysvalloissa vuonna 2008  soittaen musiikkia ja kirjoittaen kappaleita. Bluesin pitäisi olla  universaali tunne ja maailman perintö. Sillä, miksi soitan tällä  tyylillä – vanhalla, mustalla, amerikkalaisella – on jotain tekemistä  sen kanssa, millainen olen. Haluan aina löytää asioiden juuret.

Bluesin juurista Big Creek löysi sekoituksen voimaa ja yksinkertaisuutta ja lopulta henkistä olemusta.

"Asia,  joka inspiroi minua niin paljon vanhassa bluesissa ja kansanmusiikissa,  on vahva ääni: Vähemmän on enemmän, jos esität sitä tinkimättömällä  asenteella. Delta bluesin soundi vie minut primitiivisempään  mielentilaan", hän sanoo.

"Vanhassa amerikkalaisessa bluesissa  kuulee puhtautta, jota ei löydy nykyaikaisesta bluesista eikä  populaarimusiikista", Big Creek selittää. "Ensimmäiset blueslevyt ovat  sorretun kansan ensimmäisiä äänitettyjä ääniä. Se on erittäin tärkeä  hetki ihmiskunnan historiassa.

Haluan, että tämä välittyy kuulijalle esittämässäni musiikissa.

Tomi Leino Trio on yksi Skandinavian aktiivisimmista roots & blues -yhtyeistä.

Siitä  lähtien, kun yhtye perustettiin vuonna 2011, he ovat soittaneet  jatkuvasti festivaaleilla ja klubeilla kaikkialla Euroopassa.  Tomi  Leino Trio tunnetaan hyvin rullaavasta, hypnoottisesta groovesta, joka  toimii niin festivaalilavoilla kuin bluesklubeillakin. Yhtye luo oman  soundinsa suistobluesin ja rock'n'rollin elementeistä. Tämä kompakti,  energinen trio rakentaa intensiivisen ja monipuolisen esityksen jäsenten  välisen tiiviin vuorovaikutuksen ympärille.

Kaikilla yhtyeen  jäsenillä on myös pitkä historia kiertueista, yhdessä sekä erikseen  kaikkialla Euroopassa, kansainvälisten bluesartistien kanssa.

Tomi  Leino Trio julkaisi uusimman albuminsa "Play That Thing !" maaliskuussa  2022. Albumi äänitettiin vuosina 2021-2022 Leinon omalla  Suprovox-studiolla. Albumi on sekoitus Leinon alkuperäisiä kappaleita  sekä harvinaisia klassikoita bluesmestareilta, kuten Lonesome Sundown ja  Jerry McCain.

Heidän edellinen cd "Hip Shootin'" julkaistiin  vuonna 2016, ja se sai erinomaisia arvosteluja kaikkialla  bluesmaailmassa. Levy nauhoitettiin livenä suoraan  kaksiraita-äänityksenä, jolloin saatiin yhtyeen spontaani ja tiukka  tiimisoitto yhdessä autenttisen soundinsa kanssa hyvin vangittua.  Yhtyeen ensimmäinen albumi "Get On Down" julkaistiin vuonna 2013.  Loppuunmyyty albumi julkaistiin hiljattain uudelleen.

Yhtyeen  kokoonpano on: 

Tomi Leino - laulu, kitara & huuliharppu 

Jaska  Prepula - basso, kitara, taustalaulu 

Mikko Peltola - rummut

Osta lippusi

  • Liput

    20,00 €
    Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tapahtuma

bottom of page