top of page

INFO

Nakkilan Verstas tapahtumakeskus Harri Höglund
Nakkilan Verstas tapahtumakeskus yhteystiedot

Verstaan tiloja vuokrataan pääasiallisesti avaimet käteen-palveluna, jolloin hoidamme kaikki järjestelyt puolestanne. Sopimuksesta tilojamme on mahdollista vuokrata myös omaan käyttöön.

Verstaan toiminnasta vastaa energinen ydintiimi, joka toteuttaa vaativatkin toiveet. Verstaan isäntä ja toimitusjohtaja Harri on innovatiivinen ja sosiaalinen persoona. Ravintola Verstaan ohjaksissa on Marika, jolla on monipuolinen ja pitkä kokemus paitsi ravintola-alalta, myös juhla- ja kokouspalveluista. Marika on toiminut ravintolapäällikkönä muun muassa Ravintola Suomalainen Klubi-Svenska Klubbenilla. Marikan oma yritys Unelma Kuppila & Puoti toimii nyt osana Verstaan kokonaisuutta. Sydäntämme lähellä on pientuottajat, sekä itse tehty herkullisen rehellinen lähiruoka. Meihin voit olla rohkeasti yhteydessä, niin räätälöidään juuri sinulle tai yrityksellesi soveltuva kokonaisuus. Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin.

 

Verstaalla kaikki paikoitus on maksutonta.
Porin keskustaan on matkaa vain 20 km, Tampereelle 115 km, Turkuun 125 km ja Helsinkiin 230 km.

VERSTAS

Pyssykankaantie 170

29270 Nakkila Google Maps

www.nakkilanverstas.fi

 

Myynti palvelee ma-pe klo 9:00-17:00

varaukset ja tiedustelut

myynti@nakkilanverstas.fi

 

Marika Vuorsola, Verstaan Emäntä,

ravintolapalvelut ja juhlasuunnittelu

045 874 7308

myynti@nakkilanverstas.fi

Harri Höglund, Verstaan Isäntä, toimitusjohtaja

Hotelli ja tapahtumasuunnittelu

0400 668 079

myynti@nakkilanverstas.fi

 

 

Nakkilan Verstas tapahtumakeskus aluekartta

Liity postituslistalle • Saat ajantasaista tietoa!

Kiitos, että liityit!

HISTORIA

Verstaan perusta muurattiin vuonna 1950, kun Lammisen sahan omistaja Uuno Lamminen poikiensa Hannun ja Ollin kanssa päättivät rakentaa Pyssykankaan raamisahan yhteyteen höyläämön, sahan korjaamon ja verstaan. Rakennus valmistui 1952 ja se koostuu kolmesta noin 300 m2 kerroksesta. Kellarissa toimi heti alusta lähtien sahan korjaamo, jossa korjattiin ja rakennettiin sahan laitteita ja vielä tänäkin päivänä tämä kellarikerros toimii yli 90 vuotta vanhan kyläsepän ja ”Pelle Pelottoman” Olli Lammisen pajana. Keskikerrokseen rakennettiin höyläämö, jossa sahan tuotteita jalostettiin. 1970-luvulla sahan yhteyteen rakennettiin iso höyläämö ja keskikerros toimi pääasiassa höylätavaroiden myyntivarastona. Ylimmässä kerroksessa oli alussa Harjavalta Oy:n (nykyinen Puustelli) tuotantotilat ja sen jälkeen mm. Nikusen Puutyön. 2000-luvulla keskikerroksessa toimi Lardella Oy:n Puupaja. Rakennuksella on pitkä historia ja se sai uuden elämän vuonna 2017, kun Harri Höglund osti sen ja antoi paikalle historiaa kunnioittavan nimen ”Verstas”.

Verstasta on saneerattu pieteetillä. Saneerauksessa on määrätietoisesti haluttu säilyttää historian havinaa sekä rakennuksen ja sen ympäristöön liittyvää henkeä. Aikojen saatossa muoti ja mieltymykset ovat muuttuneet - remontin alkaessa kaikki Verstaan sisäseinät olivat kalkkilaastilla slammatut ja lateksilla maalatut. Remontin työläin ja likaisin vaihe oli kaikkien sisäseinien hiekkapuhallus, jolla saatiin tunnelmalliset vanhat tiilet esille. Kyseessä eivät ole nykypäivän steriilit toinen toistaan kopioivat, vaan pyssykangaslaiset käsinpoltetut ja paikoitellen polttovikaiset tiilet. Verstas rakennettiin aikana, jolloin oli tiukkaa ja jolloin kaikki hyödynnettiin. Alkuperäisyyttä kunnioittaen on saneerausvaiheessa vanhat valulasiset ikkunat säästetty ja kunnostettu. Sisäkatto ja siinä olevat palkit on maalattu valkoiseksi, ja valoa tilaan antavat Vaasan kaupungin lähes 100 vuotta vanhat katuvalot, jotka roikkuvat vanhan sahan tukkiauton lumiketjun pätkistä.

bottom of page