top of page

UUSI VUOSI JA VANHAT KUJEET!

Päivitetty: 7. maalisk. 2023

VUOSI 2023 ON HIENOSTI PYÖRÄHTÄNYT KÄYNTIIN!


Olemme päässeet jo pitkälle suunnittelemaan tämän vuoden tapahtumiamme, tulossa on ihan mielettömiä bändejä ja hyvää menoa hääkauden ohella.


Vaikka loppuvuosi ja alkutalvi on vaikuttanut hiljaiselta ulospäin, on täällä Verstaalla ja Villilässäkin kääritty hiat. On kunnostettu ja tehty uusia suunnitelmia myös tilojen suhteen, iloksemme voimme kertoa, että Konehallinkin kunnostus alkaa kevään aikana ja sen avajaisia on tarkoitus viettää loppukeväästä.

Lupaamme, että pääsette seuraamaan myös tätä projektia lähietäisyydeltä.


Olemme suunnitelleet jo uudet menut ja niille sesongin herkulliset viinit, Verstaan street food menu tuleekin valikoimiin jo ensi viikon keskiviikkona 15.2 ja tästä eteenpäin joka keskiviikko avannon ja savusaunan yhteydessä.

Ensiviikolla 15.2 on luvassa myös elävää musiikkia ja lavatanssit avantosaunan lisäksi.


Tapahtumakalenterikin on uudistunut ja sinne on lisätty melkoinen määrä upeita tapahtumia. Alla niistä muutamat.

 

Anna Inginmaa Jazz & Dinner

Voit ostaa liput tästä.

Omintakeinen artisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin viisi vuotta sitten Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa. Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän, niin levyllä kuin keikoillakin.

13.5.2022 Anna Inginmaa yhtyeineen julkaisee kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n. Levyn taiteellista yhteistyötä Anna on tehnyt Maritta Kuulan kanssa, ja tämä näkyy sekä kuuluu myös EP:n vahvoissa teemoissa ja lyriikoissa.

Kokoonpano: Anna Inginmaa, laulu Arto Ikävalko, piano,

 

Verstas Roots & Blues VOL2

Big Creek Slim, Dk

Big Creek Slim, alias Marc Rune, on useasti palkittu Tanskalainen blues -artisti. Big Creek Slim on aidoimmillaan varhaisen country bluesiin parissa, joka syntyi Mississippin suistoalueella Yhdysvalloissa.

Jos haluat tutustua hänen tuotantoonsa, kuuntele vaikka viimeisimmät sooloalbumit: Migration Blues ja Twenty-Twenty Blues vuodelta 2021. Kuulet upeita esityksiä ja autenttisen äänen. Mies, ääni ja kitara heijastavat om

istautumista, joka tulee vain luonnollisten lahjojen ja tinkimättömän sitoutumisen yhdistelmästä.

Voidaan ihmetellä, miten ja miksi 21. vuosisadan tanskalainen muusikko halusi luoda henkilökohtaisen yhteyden mustien amerikkalaisten luomaan musiikkimuotoon Yhdysvaltain eteläosan maaseudulla, tuhansia kilometrejä (ja useita sukupolvia) omasta paikastaan ja ajastaan.

Se liittyy sekä miehen itsensä, että musiikin luonteeseen.

"Kyse ei ole niinkään amerikkalaisesta tai mustasta musiikista kuin bluesista", sanoo Big Creek, joka matkusti Yhdysvalloissa vuonna 2008 soittaen musiikkia ja kirjoittaen kappaleita. Bluesin pitäisi olla universaali tunne ja maailman perintö. Sillä, miksi soitan tällä tyylillä – vanhalla, mustalla, amerikkalaisella – on jotain tekemistä sen kanssa, millainen olen. Haluan aina löytää asioiden juuret.

Bluesin juurista Big Creek löysi sekoituksen voimaa ja yksinkertaisuutta ja lopulta henkistä olemusta.

"Asia, joka inspiroi minua niin paljon vanhassa bluesissa ja kansanmusiikissa, on vahva ääni: Vähemmän on enemmän, jos esität sitä tinkimättömällä asenteella. Delta bluesin soundi vie minut primitiivisempään mielentilaan", hän sanoo.

"Vanhassa amerikkalaisessa bluesissa kuulee puhtautta, jota ei löydy nykyaikaisesta bluesista eikä populaarimusiikista", Big Creek selittää. "Ensimmäiset blueslevyt ovat sorretun kansan ensimmäisiä äänitettyjä ääniä. Se on erittäin tärkeä hetki ihmiskunnan historiassa.

Haluan, että tämä välittyy kuulijalle esittämässäni musiikissa.


Tomi Leino Trio

Tomi Leino Trio on yksi Skandinavian aktiivisimmista roots & blues -yhtyeistä.

Siitä lähtien, kun yhtye perustettiin vuonna 2011, he ovat soittaneet jatkuvasti festivaaleilla ja klubeilla kaikkialla Euroopassa. Tomi Leino Trio tunnetaan hyvin rullaavasta, hypnoottisesta groovesta, joka toimii niin festivaalilavoilla kuin bluesklubeillakin. Yhtye lu

o oman soundinsa suistobluesin ja rock'n'rollin elementeistä. Tämä kompakti, energinen trio rakentaa intensiivisen ja monipuolisen esityksen jäsenten välisen tiiviin vuorovaikutuksen ympärille.

Kaikilla yhtyeen jäsenillä on myös pitkä historia kiertueista, yhdessä sekä erikseen kaikkialla Euroopassa, kansainvälisten bluesartistien kanssa.

Tomi Leino Trio julkaisi uusimman albuminsa "Play That Thing !" maaliskuussa 2022. Albumi äänitettiin vuosina 2021-2022 Leinon omalla Suprovox-studiolla. Albumi on sekoitus Leinon alkuperäisiä kappaleita sekä harvinaisia klassikoita bluesmestareilta, kuten Lonesome Sundown ja Jerry McCain.

Heidän edellinen cd "Hip Shootin'" julkaistiin vuonna 2016, ja se sai erinomaisia arvosteluja kaikkialla bluesmaailmassa. Levy nauhoitettiin livenä suoraan kaksiraita-äänityksenä, jolloin saatiin yhtyeen spontaani ja tiukka tiimisoitto yhdessä autenttisen soundinsa kanssa hyvin vangittua. Yhtyeen ensimmäinen albumi "Get On Down" julkaistiin vuonna 2013. Loppuunmyyty albumi julkaistiin hiljattain uudelleen.

Yhtyeen kokoonpano on: Tomi Leino - laulu, kitara & huuliharppu Jaska Prepula - basso, kitara, taustalaulu Mikko Peltola - rummut

Liput tapahtumaan pääset ostamaan tästä


 

Stand up ilta 1.4


Vuodesta 2011 stand uppia tehnyt Antti Haapala on positiivista energiaa hehkuva koomikko, jonka uran nousukiito on ollut vähintään yhtä nopea kuin Antin ajatuksenjuoksu. Komiikassaan Antti yhdistää aimo annoksen nerokkuutta yksinkertaisiin asioihin tavalla, joka saa totisimmankin suupielet kääntymään ylöspäin. Yksinkertaisuus kumpuaa miehestä itsestään, mutta nerokkuuden lähdettä ei ole pystytty paikallistamaan.

Antti omaa myös Nakkilalaisia juuria, joten illan aikana saatetaan hyvinkin kuulla, mitä muistoja Antilla on Nakkilasta ja erityisesti Pyssykangaasta. Stand up lavojen lisäksi Antti on tuttu Nelosen stand up! -ohjelmasta, sekä Ylen Noin viikon studion käsikirjoittajana ja vakiokasvona.


Anna Rimpelä on stand up -koomikko, näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija. Anna Rimpelän omaperäinen tyyli naurattaa ja kummastuttaa, kuka ajattelee näin? Anna itse ajattelee olevansa kanava kaikkien ajatuksille, joita kukaan muu ei vain sano ääneen.

Anna on tuttu Suomen stand up -lavoilta, useista kotimaisista TV-sarjoista, sekä Nelosen Stand up!:n neloskaudelta. Anna käsikirjoittaa MTV:n Pitääkö olla huolissaan -komediapaneelia jo seitsemättä tuotantokautta ja on kirjoittanut usemman kirjaan. Anna on super.


Yli kymmenen vuotta yleisöjä naurattanut Heikki on yksi Suomen eniten keikkailevista koomikoista ja syystä – Heikki on aina hyvä. Tämä hyväntuulinen ja energinen rillipää on tullut yleisölle tutuksi mm. Ylen Naurun tasapaino -ohjelmasta ja Nelosen stand up! -ohjelman jokaiselta kaudelta.


Vauhdikas Heikki on iloinen, mukava ja sympaattinen. Vaikka hän tarpeen tullen osaa olla myös hauskalla tavalla pisteliäs, voi yleisö olla huoletta: Heikin sydän on yhtä iso kuin hänen virneensä."Vapauta nauruhermosi ja varaa lippusi tästä

 

Klikkaa itsesi huikeisiin tapahtumiin ja tutustu tarjontaan, sillä kalenterista löytyy ylläolevien lisäksi, Avanto ja Savusaunasta, Remixiin ja Steven' Seagulliin sekä kaikkea siltä väliltä.


Tapahtumakalenteriin pyritäänkin viemään kaikki yleisötapahtumat, joten ota ihmeessä kalenteri seurantaan niin tiedät mitä täällä tapahtuu!


Lämpimästi tervetuloa Verstaalle


Marika ja Harri


907 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page